27    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ    ΔΕΥΤΕΡΑ.
Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στις 6 το απόγευμα, με την συμπλήρωση έξι ετών από την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος & Αλμυρού, η παρουσίαση του βιβλίου του Αναπληρωτού Καθηγητού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα, με τίτλο «Χριστόδουλος Πνευματικός Ηγέτης».
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, εκ των πρώτων και εκλεκτών πνευματικών τέκνων του αοιδίμου Πρωθιεράρχου.
Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος.
Ακολούθησε η ομιλία του συγγραφέα κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα, ο οποίος αναφέρθηκε στα προσωπικά του βιώματα και στις εμπειρίες ζωής, κατά την δεκαετή διακονία του κοντά στον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο.
Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού, πνευματικό τέκνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου, έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αιδ. Βάιος Τακούμης Πρωτοπρεσβύτερος.

28    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ    ΤΡΙΤΗ.
Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος & επί 25 ετία Ποιμενάρχου μας κυρού Χριστοδούλου.
Στον κατάμεστο, από τον ιερό Κλήρο και τον λαό της πόλης, Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, τον οποίο πλαισίωσε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ. Πρό της απολύσεως εψάλη το μνημόσυνον. Στο μνημόσυνο παραβρέθηκε και ο Αιδ. Βάιος Τακούμης Πρωτοπρεσβύτερος, εκφράζοντας άλλη μία φορά την τιμή και την Αγάπη προς το πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

29    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ    ΤΕΤΑΡΤΗ.
Την 29η Ιανουαρίου εκάστου έτους η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου.
Την Τετάρτη το πρωї, ανήμερα της εορτής, ετελέσθη Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ και τούτο, διότι ο Επίσκοπός μας φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού Αποστολικού πατρός και άγει τα Σεπτά Ονομαστήριά του.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Πρωτοπρεσβύτερος Βάїος Τακούμης, τιμώντας τον Άγιο Ιγνάτιο και εκφράζοντας την αγάπη και τον σεβασμό προς τον εορτάζοντα Σεπτό Ποιμενάρχη μας.

30    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ    ΠΕΜΠΤΗ. ΤΩΝ τριών ιεραρχών Βασιλείου του μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Με την ευκαιρία της εορτής των τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας, ετελέσθη Όρθρος και Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν τα Σχολεία της ενορίας μας. Πρό της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Αιδ. Βάϊος Τακούμης Πρωτοπρεσβύτερος διάβασε γραπτό μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών προς τους μαθητάς και τας μαθητρίας όλων των Ελληνικών Σχολείων.

31    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ήταν ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος Βόλου. Την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος του Θαυματουργού τίμησε η ενορία μας το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, την παραμονή το απόγευμα στις 6 εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, πλαισιωμένου από αρκετούς Ιερείς τους οποίους προσκάλεσε ο Αιδ.Βάϊος Τακούμης Πρωτοπρεσβύτερος.

1    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ    ΣΑΒΒΑΤΟ. Τρύφωνος μάρτυρος
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.
Στο τέλος, ετελέσθησαν η Ακολουθία του Αγιασμού και η Ακολουθία της αρτοκλασίας προς αγιασμόν των αγροτών.
Στις 5 το απόγευμα ετελέσθη ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Τρύφωνος.