2      Κ. ΔΕΥΤΕΡΑ    (  Άρχεται  η  αγία  και  μεγάλη  Τεσσαρακοστή ).
Στις  5  το  απόγευμα  εψάλη  το  Μ.  Απόδειπνο.

4     ΤΕΤΑΡΤΗ
6.30 μ.μ.  Εσπερινή  Θεία  Λειτουργία  των  Προηγιασμένων  Δώρων.

6     ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στις  7.00  το  βράδυ  εψάλη  η  Α΄ στάσις  των  οίκων  ( Χαιρετισμών ) της  Θεοτόκου ( Α – Ζ )  μετά   Θείου  κηρύγματος  προς   οικοδομήν  των  πιστών.

7     ΣΑΒΒΑΤΟΝ      Θεοδώρου μεγαλομάρτυρος του Τήρωνος    (  μνήμη  του  δια  κολλύβων θαύματος )
7.30 – 9.30   π.μ  Ετελέσθη   Όρθρος  και  Θεία  Λειτουργία.

8    ΚΥΡΙΑΚΗ     Α΄  ΤΩΝ   ΝΗΣΤΕΙΩΝ   (ΤΗΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)

Εορτάζουμε σήμερα την αναστήλωση των Αγίων Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της αιρέσεως των Εικονομάχων, δηλαδή, εκείνων που δεν δέχονταν και δεν τιμούσαν της Άγιες Εικόνες.
Για εκατό και πλέον χρόνια διαταράχθηκε η Εκκλησία με διωγμούς από εικονομάχους. Πρώτος υπήρξε ο αυτοκράτορας Λέων ο Ίσαυρος και τελευταίος ο Θεόφιλος, όπου ήταν και άνδρας της Αγίας Θεοδώρας, η οποία μετά το θάνατο του συζύγου της ανέλαβε την αυτοκρατορία και στερέωσε πάλι την Ορθοδοξία μαζί με τον Πατριάρχη Μεθόδιο.
Η Βασίλισσα Θεοδώρα είπε δημόσια ότι ασπάζεται τις Εικόνες, όχι όμως ως λατρεία, αλλά ως τιμή. Την Ά Κυριακή των νηστειών το 843 μ.Χ., η Αγία Θεοδώρα μαζί με τον γιό της αυτοκράτορα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και αναστήλωσαν τις Άγιες Εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό.
Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος γιατί καθορίστηκε οριστικά ότι δεν λατρεύουμε τις Εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε όλους τους Αγίους που εικονίζουν και λατρεύουμε μόνο τον Άγιο Τριαδικό Θεό. Τον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

7  –  10.30  π.μ.   Ετελέσθη   Όρθρος   και  Θεία  Λειτουργία   Μεγάλου  Βασιλείου  μετά  Θείου κηρύγματος  προς  οικοδομήν  των  πιστών.
Στο  τέλος   της   Θείας   Λειτουργίας   πραγματοποιήθηκε  η   λιτάνευση  των  ιερών  Εικόνων εκτός  του   Ιερού  Ναού  και  η ανάγνωση  του  Συνοδικού  της  Ορθοδοξίας.

Ο  Β΄ Κατανυκτικός  Εσπερινός   της   Μεγάλης   Τεσσαρακοστής  ετελέσθη ,  στον  Ιερό  Ναό   Μεταμορφώσεως του  Σωτήρος  Βόλου,  στις  6  το απόγευμα , χοροστατούντος  του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Δημητριάδος  και  Αλμυρού  κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ .
Στην  Ακολουθία  του  Β΄ Κατανυκτικού  Εσπερινού συμμετείχε  και  ο  Αιδ. Βάїος  Τακούμης Πρωτοπρεσβύτερος.

20   ΤΕΤΑΡΤΗ
6.30 μ.μ.  Θ’  ΄Ωρα  –   Εσπερινή  Θεία  Λειτουργία  των  Προηγιασμένων  Δώρων.

13    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στις  7.00  το  βράδυ  εψάλη  η  Β΄ στάσις  των  οίκων  ( Χαιρετισμών )  της  Θεοτόκου ( Η – Μ ).

16       ΣΑΒΒΑΤΟΝ  ”  Θεοδώρου μεγαλομάρτυρος του Τήρωνος ”  μνήμη  του  δια  κολλύβων θαύματος ”

16    ΚΥΡΙΑΚΗ   Β΄  ΝΗΣΤΕΙΩΝ   –   Αγίου  Γρηγορίου  του  Παλαμά.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος γρηγοριος παλαμας θεσσαλονικη
7.30  –  10.30  π.μ.
  Όρθρος    και   Θεία   Λειτουργία    Μεγάλου   Βασιλείου  μετά   Θείου  κηρύγματος  προς  οικοδομήν  των  πιστών.